Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites
Deel deze pagina

Davy Tanghe

Sociaal werker

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Ik ben tewerkgesteld op de dienst medisch maatschappelijk werk, waar ik verantwoordelijk ben voor een deel van de psychiatrische afdelingen van de campus Sint-Jan. Door het ruime takenpakket is een korte omschrijving van mijn functie onmogelijk. Je kan stellen dat wij als maatschappelijk werker een brugfunctie hebben tussen de patiënt en zijn omgeving. Concreet houdt dit onder andere in het regelen van praktische zaken, bemiddelen met familie, participeren in een multidisciplinair overleg, …

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het AZ te werken?

Ik heb de mogelijkheid gekregen om na een boeiende stageperiode onmiddellijk in het AZ aan de slag te kunnen. Ondanks de behoorlijke woon-werkafstand werk ik hier bijna 7 jaar met veel plezier. De jobinhoud en de extralegale voordelen zijn hierbij de belangrijkste factoren.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Als medisch maatschappelijk werker ben je sterk verbonden met de maatschappelijke evoluties en word je voortdurend gevoed met nieuwe uitdagingen vanuit verschillende hoeken. Maar nog boeiender aan de job is dat je in aanraking komt met heel veel mensen, elk met zijn persoonlijkheid en talenten, die je zo goed mogelijk probeert te begeleiden tijdens een dikwijls ingrijpende periode in hun leven.