Barbara De Moerloose
Zorgmanager

Waar ben je tewerkgesteld? Wat houdt je job in?

Binnen mijn huidige job als zorgmanager ben ik verantwoordelijk voor de cluster kritische diensten: ik geef leiding aan de hoofdverpleegkundigen van deze diensten, ik tracht beleidsbeslissingen op het niveau van de afdeling te vertalen en ondersteun gericht de implementatie van zorgverbeteringen. Het uitgangspunt is hierbij dat alle activiteiten in ons ziekenhuis afgestemd moeten zijn op de zorg voor de patiënten, dit om de best mogelijke kwaliteit te bieden. Binnen het ziekenhuis ondersteun ik dan ook de samenwerking tussen de zorg en de apotheek.

Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om bij het AZ te werken?

Binnen dit ziekenhuis zijn er tal van mogelijkheden om zowel verticaal als horizontaal te evolueren. Als student had ik telkens goede ervaringen tijdens stages op verschillende afdelingen binnen dit ziekenhuis. Deze aspecten gaven de doorslag bij mijn keuze voor het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV.

Wat vind je leuk in je huidige job? Waarom zou je deze job aanraden aan anderen?

Voor mijn functie als zorgmanager was ik werkzaam als hoofdverpleegkundige binnen dit ziekenhuis. Daarin werd voor mij duidelijk dat ik graag samenwerk met en in een team. Ook in mijn huidige job is overleg plegen en samen beslissingen nemen essentieel. Om tot het best mogelijke resultaat te komen, is de bijdrage van elke medewerker immers erg waardevol. Het is noodzakelijk om met alle disciplines de krachten te bundelen om de strategische doelstellingen te realiseren. In mijn huidige job is mijn kijk op het ziekenhuis veel breder geworden.